Inchide

Trimite unui prieten

Date fizico-geografice

Exportă PDF - Date fizico-geografice Tipăreşte pagina - Date fizico-geografice Trimite unui prieten - Date fizico-geografice

Relieful este alcătuit din dealuri și cîmpie.
Fauna din zonă a suferit de-a lungul timpului modificări. În pădurile din comună întâlnim animale sălbatice căprioare, mistreți , lupi și iepuri.
Principalele resurse naturale sunt bentonita, perlitele și luturile caolinoase. Bentonitele de la Oraşul Nou sunt asociate cu riolitele şi perlitele de vârstă badeniană. Lucrările de prospecţiune au pus în evidenţă zăcăminte importante în perimetrele Dealul Negru, Mujdeni, Valea Adâncă, Dealul Pătrat. Perlitele se utilizează ca material izolant în industria materialelor de construcţie şi în industria chimică ca înlocuitor al polistirenului; în horticultură, la afânarea solurilor şi păstrarea umidităţii; pot înlocui feldspatul la prepararea glazurilor pentru placaje ceramic.
În zonă există izvoare de ape minerale, cunoscute sub numele local "borcut".
Rețeaua hidrografică de pe raza comunei este reprezentată de barajul Mujdeni, Valea Talna, Râul Tur și lacul Călinești, din care 30 de hectare se află pe teritoriul comunei.

Inapoi

Informare cetățeni

Bugetul Local

Bugetul Local

Informare cetățeni

Înscrieţi-vă la newsletterul primăriei şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate de primărie.

Galerie video Galerie foto Carte oaspeti Vremea Curs Valutar
Inapoi